Dijous, 30 d’abril, s’ha celebrat la reunió de mediació amb el Departament de Treball per la vaga indefinida convocada pel comitè de Nisan en tots els centres de la província de Barcelona com a resposta a la falta de clarificació de futur a curt i mitjà termini.

La direcció ha reiterat el missatge del president de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy: que la decisió sobre el futur de Nissan no està encara presa i que es coneixerà abans de l’estiu.

Davant aquesta posició d’immobilisme de la direció, el Comitè ha fet una proposta per intentar desencallar el conflicte: que es garanteixi que es segueixin produint els vehicles que actualment es fabriquen a L1 i L2 (excepte Mercedes), garantint així el nivell d’ocupació actual com a mínim durant 12 mesos.

Després de fer aquesta proposta, la direcció ha demanat un recés i en retornar ha explicat que només pot garantir les produccions dels vehicles actuals fins a final de l’any fiscal 2020, però no els seus volums. Pel que fa a l’ocupació no poden comprometre’s, diuen, a garantir el nivell d’ocupació actual.

Davant aquesta proposta el Comitè ha reiterat la importància del manteniment del nivell d’ocupació, i que per tant no pot desconvocar la vaga sense els compromisos de mínims que es sol·lictien.

Aquesta mediació només ha servit per a ratificar la greu situació en què es troba Nissan a casa nostra, si ni tan sols es pot assegurar el nivell d’ocupació actual ni per a mesos.

Per aquesta raó, el Comitè seguirà endavant amb la vaga indefinida en tots els centres de Nissan a Barcelona.

Font: ACN. Manifestació de treballadors de Nissan tallant l’avinguda Diagonal el 4 de febrer del 2020